Brand bier proeflokaal

Proef en ontdek bij ons alle bijzondere bieren van Brand!

Een mooie zaak waar ze alle Bijzondere Bieren van Brand schenken. Waar ze van Brand Bier houden én onze bieren met liefde behandelen. Waar je optimaal van ons bier geniet, omdat ze al onze bieren in het juiste, prachtige glaswerk schenken. Een zaak waar gastvrijheid, genieten én vakmanschap centraal staan. Zo’n zaak, dat kan alleen maar een Brand Proeflokaal zijn!

Het groene Brand Proeflokaal -gevelschildje vertelt je dat je goed zit. Dit is hét keurmerk waaraan je de ware Brand ambassadeur herkent. Alle kasteleins van een Brand Proeflokaal zijn bij ons in Wijlre op de brouwerij geweest. Daar hebben onze brouwers hen persoonlijk kennis laten maken met de kunst van het brouwen én met het ware Brandgeveul. Een gastvrij gevoel dat je bij een bezoek aan een Brand proeflokaal onmiddellijk herkent.

Restaurant De Blauwe Pauw serveert uiteraard Brand Pilsener van de tap. Om de twee maanden schenken we een seizoensbier van Brand van de tap en zijn de volgende speciaalbieren uit de fles verkrijgbaar:

- Brand Up: Een ode aan de oersmaak van pils. Dat is Brand Up, oftewel Urtyp Pilsener. De krachtige frisse smaak komt het dichtst bij het oorspronkelijke pilsrecept uit 1842. Speciaal voor UP brouwen we met Saazerhop uit Tsjechië
- Brand Zwaar Blond: Brand Zwaar Blond is de winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2013. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. En het zware karakter is afkomstig van de combinatie van tarwemout, gerstemout en caramout.
- Brand Weizen: Brand Weizen is een Weizen uit Limburg volgens traditioneel Beiers recept. Gebrouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwe. Heerlijk fris met zachte afdronk.
- Brand Lentebock: Brand Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten en vergist met een bovengist. Lentebock dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop.
- Brand Dubbelbock: Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van gebrande moutsoorten geeft Dubbelbock een prachtige, robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier.
- Brand Oud Bruin: Brand Oud Bruin is typisch Limburgs. Het heeft een milde, zoete smaak, waarin de bierbitterheid vrijwel wegvalt. Oud Bruin is het oudste bier van Brand en is het hele jaar verkrijgbaar
- Brand Imperator: Brand Imperator is het oudste speciaalbier van Nederland. De rijke smaak en kleur dankt Imperator aan een volle blend van gebrande moutsoorten
- Brand IPA: Brand India Pale Ale (7%) is het winnende bier van de Bierbrouwwedstrijd 2014. Het bier kenmerkt zich door een fruitig en citrusachtig karakter. Aromatisch hoppig met een zachte bitterheid. In januari is Brand IPA exclusief verkrijgbaar in de Brand Proeflokalen.
- Brand Saison: Brand Saison is het winnende bier van Bart Engel, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd “Saison” 2015. Brand Saison bevat 6,5% alcohol. Het is gebrouwen met een “uitgelezen” mix van zomer- en speltmout en traditionele Europese hopsoorten, vergist met een typische saisongist. Dit geeft Brand Saison zijn unieke, droge, fruitige en lichtzure karakter met een fluweelzachte bitterheid
- NIEUW! Brand Porter:
De Brand Porter heeft een aroma van karamel. Het bier bevat verse koffietonen, is licht gebrand en heeft een zacht bittere afdronk.Brand Porter is ontstaan uit de Brand Bierbrouwwedstrijd 2016. De Brand Porter is gebrouwen door Tukkers Niels Bosman en Dennis Pancras.