Expositieruimte

Over onze expositieruimte

In het restaurantgebouw ligt boven het 'Flor van Putte museum'. Dit museum is vernoemd naar de oprichter van de Volksabdij Flor van Putte. Elk kwartaal krijgt een kunstenaar de kans om vrijblijvend zijn of haar werk te exposeren. De expositieruimte is dagelijks tijdens openingstijden van het restaurant gratis te bezichtigen.


BlIJHEID geeft VRIJHEID'
Een expositie van Karin v/d Looij & Anne-Marie Dagelinckx

Nieuwe expositie vanaf 23 april 2017
Deze bijzondere nieuwe expositie bevat werk van Karin v/d Looij & Anne-Marie Daglinckx

Karin van de Looij

Karin de Looij

Lang geleden werd ik geboren in Sint Oedenrode, een mooi dorpje in oost Brabant . Wij hadden een groot gezin en altijd zat er wel iemand te tekenen en te frutselen, behalve ik.

Als kind was ik een lastige puber, en mijn moeder zei dan ook vaak tegen mij, kind soms zou ik willen dat ik je had gebreid, want dan kon ik je ook weer uittrekken, maar daarna zou ik je toch ook weer breien maar dan anders.Ik ben een laatbloeier, en dmv een workshop ben ik zo enthousiast geworden dat ik na een aantal jaren besloot om  naar de kunstacademie te gaan in Belgie,  alwaar ik in 2013 na een 7jarige opleiding ben afgestudeerd, met een grote onderscheiding
Door mijn werk als babs (bijzonder ambtenaar burgerlijke stand)  (wat ik al 2000 met veel plezier  doe) krijg ik heel veel inspiratie van de bruidsparen die dan voor mij zitten, en door hun verhalen die ik hoor.
Ik werk het liefst met acryl en allerlei materiaal wat ik tegenkom en in mijn schilderijen verwerk/mijn schilderijen die hier hangen zijn dan ook bijna allemaal met acryl geschilderd.
Ik ben dan ook heel trots dat ik een aantal van mijn  schilderijen die ik heb gemaakt hier aan jullie mag laten zien!

2017-02-15 13.34.58Anne-Marie Dagelinckx

Als een modebewuste creatieveling met een eigen draai aan,  sta ik met een open hart, jong van geest, veelzijdig met veel aanpassingsvermogen, vol positieve energie al 51 jaar in de wereld.

Mijn hele leven een "passie" voor mode en kunst. Dit  altijd geuit om met te lef ontwerpen en later  unieke stukken te ontwerpen en te creëren.

Kunst met begrip van: sculpturen in brons, keramiek, schilderijen en multimedia is een onderdeel van. Mijn creatieve proces wordt gekenmerkt door authentieke methode met een eigen identiteit. Alle ideeën worden geboren, gecreëerd en ontwikkeld uit mijn eigen bron dat brengt dat alle creaties in hun eigen kracht staan.

Als zelfstandig kunstenaar ben ik altijd in gedachten met de verantwoordelijkheden van anderen en mijzelf #Art en Morality #.

Eerst en vooral, mijn verantwoordelijkheid als kunstenaar is om eigen keuzes te maken en op de ambachtelijke toe te passen op een manier die mij aanspreekt in een stroom van de bereidheid om deel te nemen aan de wereld en hieraan bij te dragen. # Kunst omwille van kunst#

Als een kunstenaar ben ik altijd in gedachten met het behouden van  relaties en het bekijken van publiek. Als ik dit niet doet, zal niemand het voor mij doen ”Kunstenaars zijn communicators”. #Art for the People #

Dit overwegen vergt tijd. Ook het vinden van mijn eigen plekken om te communiceren met mensen die echt willen  kijken naar mijn werk. De Outdoor Eyes!  Hier wil ik bij elke gelegenheid graag gebruik van maken. #Art en perfectie van het menselijk leven #

Graag luister ik naar het reagerende publiek, hierdoor blijf ik leren en groeien! # Notes #

Vandaag wil ik dan ook aan iedereen vragen voor een interactie. De titels van mijn werken zijn bewust weggelaten en wil iedereen vragen om zelf een titel aan verschillende werken te geven zodat ik kan zien wat de kunst bij u oproept, verteld en teweegbrengt.

Als een product generator van een artistieke-fashion-project ofwel Community-Art project “ Cat Walk Talk” is het een must om te denken "out of the box". Self-motiverende en een teamspeler bijvoorbeeld geïnspireerd door middel van andere culturen. Het is heerlijk om anderen te motiveren en om het beste in hen uit te brengen en om het project tot een verrassend einde te leiden.

Zo zijn er nog andere projecten zoals:” De Boom” in de Tulp in Putte, “’t Sjaggerijn” staat in de Grebbe van Bergen op Zoom dit voor de Bergse- Vastenavend, In de wijk Gageldonk West te Bergen op Zoom ben ik de laatste hand aan het leggen met de bewoners aan Beeld ’t Plezier.

Museumdocent en het maken van Educatieve programma’s met Isabella Rayemaekers in opdracht van het Markiezenhof/ Cultuurbedrijf

Inhoudelijke en praktische ontwikkeling van de lessen op school op basis van de collectie van tentoonstellingen in het museum.

Inhoudelijke en praktische ontwikkeling van het museumbezoek met de lessen.

Toezicht op de aansluiting van de lessen over het niveau en de belangen van de leerlingen.

De voorziening en de aanschaf van alle benodigde materialen.

Regelmatige feedback aan de contactpersoon tussen de school en het museum.

Een inhoudelijke en praktische evaluatie, zowel mondeling als met alle betrokken schriftelijk partijen.

2016: project InZoom
InZoom is een educatieve reactie op de expo Beweeg-Me. Leerlingen maken visuele kettingbrieven, cyclescopen en zoötropen. De deelnemende scholen hebben fragmenten verzameld en vertaald naar fantasie film. De visuele kettingbrieven uit alle klassen zijn de slingers verbonden.

2017: “De Zilver Karavaan” voor  alle bouwen van de basisschool, met vernieuwende leervormen die vakoverstijgend zijn. Dit in samenwerking met Isabella Rayemaekers. Ontwikkelen/uitvoeren van een les-kist voor de Zilver expositie.

Public-prijs gewonnen, door de Vereniging Camille Claudel Artistique du Nogentais. Met het beeld "FERTILITÉ" in brons.

Deelgenomen aan o.a. exposities in Franrijk: Grande Exposition, een l'Espace Argence, Troyes, Frankrijk. Organisation, la Maison du Boulanger Centre Culturel de Troyes, Paris, Nogent sur Seine en nog vele andere plaatsen.

Ik zal nooit stoppen met leren en groeien! # Notes #

Historical Clothing Designer
Voor de Maria Ommegang te Bergen op Zoom, groep ontworpen; Angelus groep, De Zee, Farao en gevolg, kinderkleding voor de Joden/Herdesgroep, Vertelster en de Mantels met japon voor de 7 Vreugden de Maria’s.

Workshop docent
Pottendraaien, boetseren, Bio-Based materiaal, schilderen en combinaties hiervan.

 


 

Ook interesse om te exposeren?

Bent u zelf ook kunstenaar en zou u ook eens willen exposeren? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op!