Expositieruimte

Over onze expositieruimte

In het restaurantgebouw ligt boven het 'Flor van Putte museum'. Dit museum is vernoemd naar de oprichter van de Volksabdij Flor van Putte. Elk kwartaal krijgt een kunstenaar de kans om vrijblijvend zijn of haar werk te exposeren. De expositieruimte is dagelijks tijdens openingstijden van het restaurant gratis te bezichtigen.


PROJECT TAALLAND-LANDBEELD

Nieuwe expositie vanaf 09 juli 2017

Project Taalland-Landbeeld is een gezamenlijk project van dichter Ewoud Willem van Doorn (Hoogerheide) en fotograaf Perry van Kempen (Heerle). Ewoud Willem leest bij gelegenheid zijn werk op podia, is aangesloten bij Stichting Arsis Kunst en Sociëteit te Bergen op Zoom.Van een selectie uit zijn werk is enige tijd geleden een bundel uitgegeven met de titel “Dwarrelkruid”. Deze bundel is uitverkocht. Perry van Kempen heeft met diverse foto’s meegewerkt aan de uitgave “Ontdek de Brabantse Wal” van Stichting de Brabantse Wal, die na korte tijd reeds in herdruk is verschenen.

Nadat Ewoud Willem Perry ontmoette tijdens een van zijn poëziewandelingen, heeft hij op basis van wat hij zag op de website van Perry, gevraagd of hij enkele foto’s van hem kon gebruiken voor een nieuwe gedichtenbundel. Voortbouwend hierop is steeds nauwere samenwerking ontstaan. Exposities onder de noemer Taalland-Landbeeld zijn daarvan een exponent.

Het landschap op en rond de Brabantse Wal vormde voor beide inspiratie voor dit unieke project. De bundel Oud Land, hieruit voortgekomen, bestaat uit 32 combinaties van gedichten en foto’s. 

In eerste instantie bestaan deze combinaties uit samenvoegingen van reeds bestaande foto’s en gedichten. Daarna is ook op elkaars werk gereageerd.

Een deel van de combinaties is in 2015 en 2016 tentoongesteld tijdens de Kunst & Cultuurroute Moerdijk in het Fort Sabina bij Heijningen. In de zomer van 2016 heeft de combinatie “Bosverstekels” gehangen in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom tijdens de jubileumexpositie van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Onlangs werden combinaties tentoongesteld bij het Natuurpodium te Bergen op Zoom. Tot 9 september is er een expositie van foto’s en gedichten in het Flor van Putte museum boven restaurant De Blauwe Pauw te Ossendrecht. Tevens wordt de nieuwe bundel “Oud Land” daar ten doop gehouden.

Adres O.L.V. ter Duinenlaan 199 Ossendrecht. Openingstijden 9.00 uur - 21.00 uur


 

Ook interesse om te exposeren?

Bent u zelf ook kunstenaar en zou u ook eens willen exposeren? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op!