Fietsen

Volop mogelijkheden voor een actieve of ontspannende fietstocht.
Niets lekkerder dan op een mooie lente- of zomerdag de fiets op te gaan, en al trappend te genieten van de natuur, vergezichten en uiteraard op tijd te stoppen om de Brabantse gastvrijheid te ervaren!

GPS routes vanaf de Volksabdij
Door Rien Bickens zijn er 4 mooie fietsroutes uitgezet die per GPS te rijden zijn. Uiteraard kunt u de routes ook op papier afdrukken. Elke route is ongeveer 50 km en brengt u naar de grens met Vlaanderen, Belgie en het noordelijke deel van de Brabantse Wal.

Route Noord, 51 km

Deze route voert ons langs De Zoom, De Heide in Bergen op Zoom en Fort de Roovere in Halsteren. Aansluitend via de Bergse Plaat, Hildernisse en de klim, de Rijzende Weg in Woensdrecht. Dan via de Trambaan met uitzicht op de Ossendrechtse polders terug naar OLVTD. Een pittige route met veel hoogteverschil. Om de route te fietsen zonder GPS, heeft u de 5 bestandjes nodig die erbij geplaatst zijn.

Bekijk en download hier de gehele route

Route zuid, 49 km

Deze route voert ons via de zuidkant van Ossendrecht, richting Berendrecht. Daarna naar Stabroek en Kapellen. Via Heidestatie(Kalmthout), komen we terug dwars door de Kalmthoutse Heide en Huijbergen.
Om de route te fietsen zonder GPS, heeft u de 5 bestandjes nodig die erbij geplaatst zijn.

Bekijk en download hier de gehele route

Route west, 51.5 km

Deze route voert ons via Ossendrecht en een kort stukje Belgie naar Berendrecht en Zandvliet. Langs het Schelde-Rijnkanaal fietsend, en over de brug naar Bath, en Rilland Bath. De Oude Rijksweg oversteken richting Oosterschelde. Daarna over het Spuikanaal en een fijn stukje Hoogerwaardweg terug naar Woensdrecht. Vanuit Woensdrecht nog een stukje polder richting Ossendrecht, en dan naar OLVTD.
Om de route zonder GPS te kunnen fietsen heb je de drie bijgeleverde bestandjes nodig.
Neem eten en drinken mee, weinig cafe's langs de route. Er kan veel wind staan!!!

Bekijk en download hier de gehele route

Route oost, 54 km

Deze route voert ons langs hoogerheide en Woensdrecht, via de bossen van Lievensberg naar Heerle en Wouw. Dan naar roosendaal, en via het Molenpad naar Essen(Karrenmuseum). We fietsen verder langs "De Zoom" richting Wouwse Plantage. Van daaruit naar de Broeders van Huijbergen(St Marie), en terug naar de Volksabdij OLVTD. Om de route zonder GPS te fietsen heeft u de vier bestandjes nodig die erbij geplaatst zijn.

Bekijk en download hier de gehele route

Poortfietslussen Grenspark

Genieten op de fiets, in en rondom het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide!

Speciaal voor de fietsers heeft het Grenspark in samen­werking met de gemeenten rondom het natuurgebied - Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht - grens­overschrijdende fietsroutes uitgestippeld op de bestaande knooppunten.
Deze ‘Poortfietslussen’ starten vanuit de toegangspoorten van het Grenspark en tonen de mooiste plekjes van het gebied en van de omliggende grensgemeenten. Ze slinge­ren tussen natuur en cultuur, heide en bos, dorpskernen en landelijke gebieden … kortom afwisseling troef! De fietslussen sluiten bovendien op elkaar aan om een lan­gere tocht of volgend bezoek mogelijk te maken. Langs de routes liggen gezellige cafeetjes en restaurants om even op adem te komen en te genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft.

Kies een vertrekpunt, stap op je fiets en geniet!

Poortfietslus Woensdrecht, 35 km, vertrekpunt De Volksabdij in Ossendrecht
Poortfietslus Stabroek, 28 km, vertrekpunt Kasteel Ravenhof Stabroek
PoortfietslusKalmthout, 27 km, vertrekpunt De Vroente Kalmthout
Poortfietslus Essen, 34 km, vertrekpunt De Kiekenhoeve Essen

Knooppunten netwerk

Wanneer u zelf een route wilt uitzetten met het knooppunten netwerk, dan is dat uiteraard mogelijk. De Volksabdij ligt 300 meter verwijderd vanaf knooppunt 38. De gehele kaart met knooppunten is ook verkrijgbaar bij de receptie.

Fietsen en lekker eten: 'Happen & Trappen' route Brabantse Wal
Maar liefst 550 gasten namen in 2016 deel aan deze smakelijke fietstocht! Ontdek de schitterende omgeving van de  Brabantse Wal al trappend per fiets, en geniet onderweg bij de lekkerste restaurant van de Brabantse Wal! Voor meer informatie en om te reserveren, klik hier.

Actieve mountainbike tochten

Wanneer u in teamverband met wat vrienden, familie of collega's een actieve of ontspannende tocht per mountainbike wilt gaan doen kan dat! 'Biedon mountainbike tochten' organiseert dit, en laat u de prachtige omgeving zien! Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten, en dat levert een leuke dag uit met mountainbiken en een heerlijke maaltijd! Bekijk hier de mogelijkheden van 'Biedon'

Fietsverhuur

Bij ons kunt u ook fietsen huren. We hebben dames- en herenfietsen te leen. Ook kan er een eco-bike ( deze dienen twee dagen voorafgaand gereserveerd te zijn) of een tandem gehuurd worden. We adviseren fietsen tijdig te reserveren.

Wanneer u voor een groter gezelschap fietsen, mountainbikes of eco-bikes wilt huren verwijzen we u graag door naar Fun 4 Family fietsverhuur in Hoogerheide.