Genieten
Hotel de Volksabdij

Genieten

De herfst is nu echt begonnen. Dat betekend dat de herfstvakantie ook al bijna begint.
Kom en geniet in eigen land. Ontsnap aan de drukte en kom tot rust in authentieke abdijkamers of luxe suites.

Boek nu ons vakantie arrangement en geniet van de prachige omgeving met alle kleuren van de herfst.

Hier heb ik wel interesse in! 

Bij een abdij hoort natuurlijk een eigen bier!

'Een streekproduct waar de Brabantse Wal grensoverschrijdend fier op is!'

In september 2013 zijn we begonnen met het ontwikkelen van drie speciaalbieren. We kwamen in contact met Jef van Laerhoven, die enige jaren geleden ook het Essens bier 'Lampetier' brouwde. Na een proefochtend kozen we drie unieke smaken die we wilden gaan brouwen, de witblonde Saison, diepzwarte Stout, en amberkleurige Dreijhop.

In oktober en november 2013 volgde de brouwdagen bij 'T Hofbrouwerijke' in Beerzel (Belgie) onder toeziend oog van brouwmeester Jef Goetelen. In november en december 2013 werden in drie dagen het bier gebotteld. Enkele weken nagisten op de fles, werd het bier op 18 januari 2014 officieel geïntroduceerd! De bieren zijn uiteraard te proeven in ons restaurant en te koop bij de receptie om thuis nog eens na te genieten. Ook verkopen we cadeaupakketten met de bieren en ons eigen speciale glas. Verder zijn onze bieren exclusief te koop bij Gall & Gall in Hoogerheide.

Video's

Volksabdij Bier

Saison

Een licht blond, iets troebel, bier met een uitermate dorstlessend karakter.
Gebrouwen van pilsmout, speltmout, bitterhop en twee soorten aromahop. Hierdoor is het een goed drinkbaar bier met een licht bittere smaak.
Een goed gehopt bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Een prima bier om, goed gekoeld, te drinken tijdens een mooie lente- of zomerdag. Maar natuurlijk is dit bier het hele jaar door lekker. De eerste Saison is gebrouwen op 13 oktober 2013, en bevat een alcoholpercentage van 5,6 %.

Stout

Stout is een diepzwart bier met een stevige volle schuimkraag. Het is een MilkStout, waarbij door de toevoeging van lactose een zeer zachte en makkelijk te drinken stout is ontstaan. Gebrouwen van vier soorten mout en twee soorten hop, proef je een milde, iets bittere, koffiesmaak. Prima voor tijdens de donkere dagen in de herfst of winter, maar ook zeker geschikt voor de rest van het jaar. Stout is op 27 oktober 2013 voor de eerste keer gebrouwen en bevat een alcoholpercentage van 5%. Milkstout was vooral populair in Engeland vlak na de Eerste Wereldoorlog als voedzame, zoete variatie op de stout en bestaat doorgaans uit zo’n 5 procent alcohol. Deze stoutvariant smaakt wat vriendelijker en tegelijkertijd wat machtiger dan zijn oervorm, voornamelijk dankzij de toegevoegde melksuiker (lactose). Vroeger werd er nog echt melk toegevoegd aan een stout. Het bier werd voornamelijk aan arbeiders voorgezet tijdens de lunch, die de melksuikers goed konden gebruiken voor wat extra energie gedurende de dag.

Dreijhop

Dreijhop is een donker, amberkleurig bier (I.P.A.) waar hier en daar een lichte koperen gloed doorheen schijnt. De schuimkraag is in tegenstelling tot het bier bijna spierwit en bestaat uit hele fijne bellen, wat het schuim een romig, wattig effect meegeeft. De witte kraag contrasteert mooi met de donkere body en geeft zich niet zomaar gewonnen, je hebt vrijwel je hele glas er plezier van. De naam Dreijhop is eigenlijk wat dubbelzinnig. In eerste instantie wijst het naar het bereidingsproces, waarbij tot drie maal toe hop toegevoegd wordt. Ook is het een knipoog naar de brouwterm ‘dry hopping’, het achteraf ‘koud’ toevoegen van hop voor extra bittere aroma’s aan een IPA.

Het bier is op smaak en geur gebracht met Amarillo en Cascade, twee in IPA’s veelgebruikte Amerikaanse hopsoorten. Vooral die laatste zorgt doorgaans voor een uitgesproken fruitige grapefruit-geur en intens bittere afdronk die voor IPA’s zo kenmerkend is. Dreijhop is geen allemansvriend. De whiskymout zorgt, hoe subtiel dan ook, voor aardse ondertonen die niet iedereen zal waarderen. Ben je niet vies van de turf, dan heb je aan de Dreijhop een interessante en smakelijke afwisseling voor je maandelijkse/wekelijkse/dagelijkse IPA-fix

Dreijhop is voor de eerste keer op 3 november 2013 gebrouwen en heeft een alcoholpercentage van 8,4%

Bekijk hier de recensie op biernetwerk.nl