Antwerpen, Bergen op Zoom of Zeeland om de hoek..

Dankzij de ligging, in het puntje van zuidwest Nederland en op de grens met Belgie en Zeeland, is de Volksabdij het vertrekpunt naar Antwerpen, Zeeland of de stad Bergen op Zoom tijdens uw verblijf.

Bergen op Zoom
Midden in het centrum van Bergen op Zoom ligt de Sint-Gertrudiskerk, in de volksmond Peperbus genoemd. Op deze plaats stond in de Romeinse tijd al een tempel. De toren van de Peperbus wordt regelmatig opengesteld, dan kunt u via een trap naar boven. Dit geeft een schitterend uitzicht over de stad en met mooi weer kunt u zelfs de Noordzee zien liggen.
Het laatgotische stadspaleis Het Markiezenhof is één van de mooiste plekjes van Bergen op Zoom. Binnen is een museum waar kinderen in een spannende speurtocht door de mooie stijlkamers op zoek kunnen naar een spook.

De Maria Ommegang wordt gehouden op de laatste zondag van juni. U kunt dan getuige zijn van één van de laatste processies die in Nederland nog jaarlijks gehouden worden. Tijdens de Vastenavond / carnaval hullen Bergenaren zich in een bontjas en een stuk vitrage om uitgebreid te feesten. Op dinsdagmiddag is de grote optocht die altijd druk bezocht wordt.

Meer informatie

Antwerpen
Een gezellige kroeg op een nostalgisch pleintje, een wandeling langs de oever van de Schelde of een bezoek aan de diamantbuurt, Antwerpen is zo’n veelzijdige stad dat er echt voor iedereen iets te beleven is. Vanaf De Volksabdij is het ongeveer twee uur fietsen naar Antwerpen en met de auto bent u er in een half uur.

Eind vorige eeuw studeerden zes belangrijke modeontwerpers af waaronder An Demeulmeester en Dries Van Nooten. Dat maakt Antwerpen tot een moderne modestad waar u veel creativiteit vindt in de gezellige winkelstraten. In het diamantmuseum kunt u kennismaken met de rol van de diamant in de geschiedenis van Antwerpen.

Gebouwen zoals het Centraal Station, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of de gildehuizen op de Markt zijn prachtige monumenten die voor liefhebbers van architectuur zeer de moeite waard zijn. Voor wie van schilderkunst houdt is een bezoek aan het Rubenshuis erg leuk. Peter Paul Rubens was  de belangrijkste Vlaamse kunstenaar uit de Barokperiode.

Meer informatie


Zeeland

Op een heerlijke zomerse dag is het heerlijk om richting de Zeeuwse kust te vertrekken voor een dagje zon, zee en strand! De mooie stranden van Vlissingen of Domburg, liggen op een half uurtje rijden.
Vanaf de Volksabdij verkoeling zoeken op een strandje? Bekijk hier de dichtstbijzijnde strandjes.
Ook een bezoekje aan Middelburg, of de kleine typisch Zeeuwse dorpjes behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie