Wandelen

Trek de wandelschoenen aan, en geniet van de prachtige omgeving...
Trek de wandeschoenen aan, knapzak mee, en beleef de schitterende omgeving!
Vanaf de Volksabdij lopen diverse wandelroutes over de Brabantse Wal en het Grenspark. Hieronder treft u enkele routes aan. Bij de receptie helpen we u graag naar het zoeken van een passende wandelroute.

Wandelroute 'Kikker' , 6,7 km

Vanaf het voorjaar 2017 is een mooie nieuwe wandelroute toegevoegd die start vanaf De Volksabdij. In samenwerking met het Grenspark en Evides is route 'Kikker' gemaakt. Een 6,7 kilometer lange wandelroute die alle oude en nieuwe vennen in dit gebied laat zien. Stop zeker even bij het uitzichtpunt bij het Moseven!

Meer informatie

Wandelroute 'Abdij', 2.5 km

Vanaf de Volksabdij vetrekt wandelroute 'Abdij'. Deze route is 2,5 kilometer, en gaat door het bosgebied rondom de Volksabdij. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. De route is aangegeven met paaltjes met paars logo van de Volksabdij. Deze route kunt u ook op papier afhalen bij de receptie van de Volksabdij.

Download hier de route 

Wandelroute 'Pauw', 5.0 km

Wandeltocht 'Pauw' is 5 kilometer lang, en vetrekt ook vanaf de Volksabdij. Deze route is aangegeven met paaltjes met een blauw logo van een pauw. Deze route kunt u ook op papier afhalen bij de receptie.

DOWNLOAD HIER DE ROUTE

Gehele wandelkaart van het Grenspark 'De Zoom-Kalmthoutse Heide'

Het gehele gebied van het uitgebreide Grenspark 'De Zoom-Kalmthoutse Heide' is voorzien van vele uiteenlopende wandelroutes. Vele routes sluiten aan bij elkaar, zodat u uren in dit prachtige natuurgebied kunt doorbrengen. De nieuwe wandelkaart is te koop bij de diverse toegangspoorten van het Grenspark (uiteraard ook bij ons) en kost € 2,00 per stuk.

Bekijk hier de hele overzichtskaart van het Grenspark

Wandelroute Brabantse Wal, Noordpolder, 11.0 km

Om de Brabantse Wal echt te 'beleven' is dit een ideale route. Deze 11 km lange wandeling gaat van hoger gelegen bosgebied (op de wal!) naar het lager gelegen poldergebied. Zie de diversiteit aan biotopen, en het bijzondere uitzicht op de haven van Antwerpen. De route is op kaart verkrijgbaar bij de receptie.

DOWNLOAD HIER DE ROUTE

Wandeling onder begeleding

Ook worden er diverse malen natuurwandelingen georganiseerd door 'Natuurgidsen regio Kalmthout' met vertrekpunten bij 'Kortenhoeff', 'Steertse Duinen' en de 'Volksabdij'. Voor het overzicht van de wandelingen in 2019 kunt u hier klikken.

Wandelroute netwerk Brabant; maak je eigen wandelroute!

Het nieuw uitgezette wandelknooppunten netwerk in Brabant is een 836 km aaneengesloten wandelgebied. De kaart is verkrijgbaar bij ons voor € 8, 50. Ook kunt u heel makkelijk thuis zelf een route samenstellen op de website van 'routes in Brabant' en deze uitprinten. Het netwerk is uitgezet met paaltjes. In bosgebieden dient u wel extra op te letten; daar is op bomen/paaltjes een aangepaste markering aangebracht!

Ga hier naar de website van het wandelnetwerk

Meer informatie over wandelen in het Grenspark en de Brabantse wal kunt u vinden op de website van de VVV Brabantse Wal.