Over Volksabdij

Authentieke locatie midden in de natuur!
Brasserie Abdijbos is een prachtig restaurant gelegen midden in de natuur. Op deze bosrijke locatie in de groene regio van de Kalmthoutse Heide is het écht Brabants genieten! Abdijbos is onderdeel van het leerhotel De Volksabdij die een erkende Natuurpoort is. De Volksabdij is dus een perfecte startpunt om de Kalmthoutse Heide te ontdekken. Brasserie Abdijbos is daarmee een aangenaam start, pauze, of eindpunt van een dagje uit in de natuur.  Onze Brasserie wordt gerund door de praktijkstudenten ondersteund door onze ervaren horeca-professionals. Door stagiaires de kans te geven alle kneepjes van het prachtige horeca-vak te ervaren dragen we bij aan een gastvrije en bruisende horecasector in de toekomst. 

 

Natuurpoort De Volksabdij
De Volksabdij is een erkende Natuurpoort. De Brabantse Natuurpoorten zijn de perfecte startpunten voor een fiets- of wandeltocht. In de directe omgeving van De Volksabdij zijn er ook spannende Mountainbike routes te vinden, zowel voor ervaren als beginnende mountainbikers. 

Natuurpoort De Volksabdij gelegen in de prachtige natuurgebied Kalmthoutse Heide is een fantastisch wandelgebied! Met 25 wandelroutes tussen de 1,7 en 24 kilometer komt zowel de beginnende als geoefende wandelaar aan zijn trekken. Alle routes vind je op op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide: https://grensparkkalmthoutseheide.com/wandelen . 
 
Carte d'Or schepijs (zomerseizoen)
Geniet van het zonnetje op ons prachtige bosterras met een lekker ijsje van Carte d’Or. Dat kun je toch niet missen wanneer je op ons bezoekt! Vanaf de zomer kunt u weer genieten van onze ijsvitrine met de lekkerste smaakjes van Carte d’Or schepijs. Vergeet niet een sausje of topping bij je ijs toe te voegen, of neem een luxe ijscoupe! Mmm… 
 
Bijeenkomsten
Brasserie Abdijbos is geschikt voor diverse soorten bijeenkomsten. 
 
La Trappe lokaal
In de brasserie en op het terras staat het Trappistenbier van La Trappe centraal! Wij serveren alle soorten La Trappe, getapt of op fles, maar altijd heerlijk! Kies voor een voordelige Prior Bokaal om van je favoriet te genieten, of bestel in een Mini Prior Bokaal, zodat je ze allemaal kunt proeven! Ook de nieuwste La Trappe Nillis is bij ons verkrijgbaar! Proef de eerste Trappisten bier met 0% alcohol bij Brasserie Abdijbos!